Tatar’ın suç örgütü yöneticisi ile fotoğrafı gündem oldu

Almanya'da yasaklı Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin yöneticilerinden olan Taner Ay'ın Türkiye'de AKP'yle yakın ilişki içinde olduğunun ortaya çıkmasının ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile çekilmiş fotoğrafı da sosyal medyada gündem oldu.

Kendisini iş insanı olarak tanıtan, Almanya’da yasaklı Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin yöneticilerinden olan Taner Ay’ın Türkiye’de AKP’yle yakın ilişki içinde olduğunun ortaya çıkmasının ardından, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile çekilmiş fotoğrafı da sosyal medyada gündem oldu. Bugün Kıbrıs okurunun haber merkezimize gönderdiği fotoğrafta Ankara’da bir otel lobisinde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Taner Ay’ın aynı masada poz verdiği görülüyor.

AY’IN ÇETE BAĞLANTISI

Almanya’da kendisini “Türkiye hükümetinin militan kolu” olarak gören ve 31 alt organizasyonu olan Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) çetesinin AKP hükümetiyle ilişkisi, die Welt gazetesinin 6 Ağustos 2019 tarihli haberiyle ortaya atılmıştı.

Buna göre Taner Ay, 2018’de Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından yasaklanan Osmanen Germania’nın Duisburg Başkan Yardımcılığını yaptığı sırada, AKP’li bakanlarla sık sık temas halindeydi. İddiaya göre, Taner Ay sayesinde grup ile Türkiye’de ‘kilit pozisyondaki’ isimler arasında nasıl bir ağ olduğuna dair bilgilere ulaşmak mümkün ve bu ilişki ağında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ismi öne çıkıyor.

Güvenlik makamlarına göre çete, Türkiye genel seçimlerinin yapıldığı 2015 yılında kuruldu. Almanya’da Erdoğan hükümetini eleştirenlere karşı baskı uygulamaya çalıştığı ve Almanya’da yapılan Erdoğan yanlısı bazı gösterilerin de arka planında Osmanen Germania çetesinin olduğu şüpheleri dillendiriliyor.

Taner Ay’ın da Duisburg Başkan Yardımcılığını yaptığı çetenin bazı üyeleri şantaj, gasp, kaçakçılık ve yaralama gibi suçlardan mahkumiyet aldı. Çeteden ayrılan eski üyelerden bazıları ise ‘suikast görevi’ dahi aldıkları bilgisini basınla paylaştı.

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi