Peker: 25 sene önceki yapı şimdi de mevcut

Ülkücü mafya suç örgütü lideri Sedat Peker ifşaatlarına bugün yayınladığı sekizinci video ile devam etti. Peker, Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili konuşmaya devam etti.

Bugün Kıbrıs – Ülkücü mafya suç örgütü lideri Sedat Peker ifşaatlarına bugün yayınladığı sekizinci video ile devam etti. Kutlu Adalı cinayeti ile ilgili “kriminal bir olay” yorumunu yapan Peker, 25 yıl önceki yapının şimdi de mevcut olduğunu söyledi.
Peker ayrıca “bir dahaki videoda seninle konuşacağız, helalleşeceğiz Tayyip abi, ben ajan değilim” diyerek Erdoğan’a da gönderme yaptı.
Yayınladığı videolar nedeniyle “devleti yıpratmaya çalışıyor, devlete zarar veriyor” yorumu yapıldığını ve bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalışan Sedat Peker’in konuşmalarının Kıbrıs ile ilgili kısmı şöyle:

CİNAYETİ DEVLET YAPTI DEMEDİM
“Kutlu Adalı cinayetini anlatırken deseydim ki Kıbrıs Rum kesimine Türk kesimini satmak için bu organizasyon yapıldı, cinayet yapıldı deseydim o zaman devlet yargılanırdı. Öyle bir şey yok. Ben ne dedim? Kriminal bir yapı var bir ucu burada Venezuela’da bir ucu Kıbrıs’ta bir ucu da…, bu cinayet ve buna benzer bir şekilde bundan 25 sene önce evveline tekabül eden bir zamanda gene aynı. Bu rahmetli bu şekilde bu sebeplerle dedim, hiç kimse inanmadı. Zorla kardeşim ifade verdi, tak tak tak tak. Noldu?”

FALYALI’YI NEDEN ALMIYORSUNUZ?
“Uluslararası uyuşturucu trafiği için ben deseydim ki Binali Yıldırım başbakanlığı döneminde ülkeye sıcak para girsin diye özel gizli bir anlaşma yapıldı bu şekilde bu koordinasyon kuruldu; devleti yargılatmak için… Ama ben bu kriminal bir olay diyorum. Eski başbakanın oğlu, Venezuela ayağı, Kıbrıs’taki o para sistemi ve Ortadoğu’ya gidiş…
E diyorsunuz ki biz herkesi gidip alırız. Halil Falyalı’yı neden almıyorsun? Yayınladı arkadaşlar kırmızı bülteni, Ortadoğu’nun uyuşturucu patronu diye. Türkiye’de de bet işlerinden aranıyor. Herkesi alıyorsunuz gidin onu da alın. Ama onda kasetler var. Herkesi çekmiş o da.”

AĞAR VE EKEN YARGILANABİLİR
“Adalı cinayeti için zaman aşımı demiştim. Cinayet 20 senede zaman aşımına uğruyor ancak açılmış mahkeme varsa zaman aşımını engelliyor. Biz AİHM’e bağlı olduğumuz için, kabul ettiğimiz için AİHM’de bu konu ile ilgili yargılama yapılmış bu yüzden zaman aşımı ortadan kalktı. Yani Korkut Eken ve Mehmet Ağar ve diğerleri için zaman aşımı olmaz.”

İşte videonun ilgili kısımları:

DAUSEN

Girne Belediyesi

Gönyeli Alayköy Belediyesi