Bugün Kıbrıs

UNICEF ilk kez İngiltere’deki yoksul çocuklara gıda yardımı yapacak

Children at Greenacres Primary Academy in Oldham, northern England eat lunch together on September 02, 2020. - Millions of children across England have returned to school this week after the Covid-19 lockdown with many schools introducing measures to enable as safe an environment as possible. Education Secretary Gavin Williamson said that the return of pupils to schools in England this week will be a 'massive milestone'. (Photo by Oli SCARFF / AFP) (Photo by OLI SCARFF/AFP via Getty Images)

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, 74 yıllık tarihinde ilk kez İngiltere’de yoksul çocuklara gıda yardımı yapacak. Muhalefet, UNICEF’in devreye girmesinin, dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İngiltere için “utanç verici” olduğunu söyledi.

Koronavirüs salgınını İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra çocukları etkileyen en ağır kriz olarak tanımlayan UNICEF, Londra sınırları içinde bir belediye olan Southwark’taki çocuklara yiyecek dağıtılmak üzere 25 bin sterlin (yaklaşık 34 bin dolar) yardımda bulunacak.

UNICEF gıda yardımını, “Scbool Food Matters” (Okul Yemekleri Önemlidir) adlı sivil toplum kuruluşu aracılığıyla yapacak. Bu kuruluş Noel ve yarıyıl tatilinde, 25 okulun yoksul öğrencilerine kahvaltılık malzeme dağıtacak.

UNICEF’in yardımına ek olarak bir gıda dağıtım şirketi de bölgede bin 200 ton sebze ve meyve dağıtacak.

Exit mobile version